Zebragroep

Welkom op de klassensite van de Zebra's!

 

Op deze site is veel informatie te vinden over het schooljaar 2017-2018: denk aan activiteiten, belangrijke mededelingen, foto's en leuke tips!

 

Op maandag,  dinsdag, donderdag en vrijdag werkt juffrouw Esther in de groep. Op vrijdag werkt juffrouw Nettie in de groep. Wij zijn te bereiken op: estherintveld@jozefrijen.nl en nettie@jozefrijen.nl

 

 

 

 

BERICHTEN

07 sep 2017 - Thema Winkel
We zijn begonnen met het nieuwe thema winkel. En dat is te zien! We hebben een echte winkel gebouwd in de huishoek waar de kinderen écht kunnen winkelen. Ook zijn de oudste kleuters boodschappentassen aan het maken met logo's van bekende winkels.

 

 

 

 

 

 

 

 


15 jun 2017 - Jozefdag 15 juni 2017
Na 15 nachtjes tellen en kruisjes zetten in de klas, was het dan eindelijk zover! Jozefdag en dat betekent lekker met z'n allen naar de Vossenberg! Om 09.00 uur mochten we dan eindelijk vertrekken en werden we door een aantal papa's en mama's weggebracht. Daar mochten we een hele dag doen wat we leuk vonden: binnen klimmen en klauteren, buiten op de kabelbaan of timmeren op zolder. Wat hebben de Zebra's genoten en heerlijk gespeeld!

 

tussendoor nog een gezond appeltje, een overheerlijk frietje én een verkoelend ijsje. Al met een zeer geslaagde en gezellige dag!


11 apr 2017 - Buitenspeeldag 11 april 2017
Dinsdag 11 april gingen de Zebra's samen met groep 8 de straat op voor de buitenspeeldag. Op en rond het Architect Aartsplein liepen ze een speurtocht op zoek naar verschillende getallen en verkeersborden in de omgeving. Ze ontdekten daarbij dat de huisnummers elkaar niet zomaar opvolgen maar dat de nummers er steeds één overslaan! Even en oneven nummers dus.

 

We moesten goed zoeken voor sommige foto's, terwijl we andere foto's erg snel gevonden hadden. Sophie en Melis hadden alles snel gevonden. Sophie woont op het plein dus die was natuurlijk alles snel te vinden!

 

Na het zoeken speelden we nog heel even op het plein, want ook dát hoort natuurlijk bij een buitenspeeldag!

 

 


28 mrt 2017 - Pastor Joost op bezoek bij de Zebra's
Preview foto Dinsdag 28 maart kwam Joost (pastor van de kerk) in onze klas vertellen over Jezus en Palmpasen. Hij heeft een mooi boek voorgelezen over hoe Jezus in Jeruzalem gevangen werd genomen door soldaten. Jezus wordt aan het kruis gehangen. Dat vonden de Zebra's wel een heel spannend verhaal!

 

Ook heeft Joost verteld over de Palmpasen en de palmstok die we gaan maken. Hij heeft ons gevraagd of we ook naar de kerk willen komen op palmpasen. Dat vinden wij natuurlijk wel heel fijn!

 

 

 


19 mrt 2017 - De dokter op bezoek!
Bij het thema gezondheid hebben we veel interessante beroepen in de klas gehad. Zo kwam er iemand iets over het skelet vertellen en hebben we van de tandarts veel geleerd over onze gebit en hoe we onze tanden goed moeten verzorgen. Ook zijn er échte dokters geweest  waar we veel van hebben geleerd. En we hebben ook mogen oefenen!

19 mrt 2017 - Bij het restaurant Amber op bezoek
Op 9 maart mochten we op bezoek komen in een écht restaurant. Met auto's gingen we naar Waspik, waar de papa en mama van Hang-Hang (uit de Vlindergroep) een mooi restaurant hebben. We werden goed ontvangen!

 

Er waren voor ons een heleboel mooie tafels gedekt met spekjes en ranja. Dat was al meteen smullen! Maar dat was nog niet alles, want we kregen frietjes met loempia's en kipnuggetes. Wat werden we verwend zeg!

 

We mochten ook allemaal even in de keuken waar heel veel koks bezig waren om het eten voor 's avonds klaar te maken. Het was daar erg warm! Maar wel leuk om te zien wat die koks allemaal konden maken.

 

Tenslotte mochten we ook nog een cadeautje uitkiezen toen we naar huis gingen. Wat een verwennerij zeg! Met volle buikjes gingen we weer terug naar school.


23 jan 2017 - Theatervoorstelling 'Schaap met laarsjes'
Op donderdagmiddag 12 januari mochten wij met alle kleutergroepen van de Sint Jozef bij de Boodschap komen kijken naar de theatervoorstelling 'Schaap met laarsjes'. 

 

De voorstelling werd gespeeld door theatergroep Rood Verlangen en is gebaseerd op het boek 'Schaap met laarsjes' van Maritgen Matter.

 

Het was een koude winteravond. Wolf sjokte chagrijnig met zijn slee door de sneeuw. De wind blies ijzig door zijn muts. 'Honger!' mompelde hij! (lees verder op de site)

 

 

 


16 jan 2017 - Week 3
Hallo ouders van de Zebra's,

 

Voor week 3 zijn er een aantal bijzonderheden waar ik u graag op wil wijzen:

 

* Woensdag 18 januari zijn de oudste kleuters vrij. Alleen de kinderen van groep 1 hoeven deze dag naar school.

 

* Donderdag 19 januari gaan we in de middag naar de Boodschap voor een theatervoorstelling. De voorstelling is tussen 14.15 uur en 14.30 afgelopen. We proberen dan weer zo snel mogelijk op school te zijn, maar het kan misschien gebeuren dat we vijf of tien minuutjes later zijn. Dan weet u dat alvast! Natuurlijk doen we ons best om op tijd terug te zijn.

 

* Vrijdag 20 januari is het spelletjesochtend. We hebben dan gelukkig wel genoeg ouders/opa's/oma/s die kunnen helpen! Geven jullie de kinderen spelletjes mee naar school?

 

 


01 dec 2016 - Sint op school!
Preview foto Op donderdag 1 december kwam Sint aan op school met vier van zijn Pieten. Ze arriveerden op school in een hele mooie rode brandweerauto! Meneer Cor kreeg van Sint een sleutel voor het Burgemeester Sweensplein, zodat de ouders daar voortaan weer hun auto kunnen parkeren. Goed van Sint he!

 

Natuurlijk mochten we ook bij Sint op bezoek in de speelzaal. Daar werd gezongen, gegoocheld en gedanst! We lieten een Amerikaans liedje horen: Five Little Monkeys. Dat vonden de Pieten wel leuk:)

 

Tenslotte kregen we in de klas allemaal nog een mooi cadeautje.

 

Bedankt Sint! Het was leuk en fijn dat u bij ons op bezoek kwam!


25 nov 2016 - Twee belangrijke zaken over Sint:
Hallo ouders van de Zebra's,

De strooipieten zijn afgelopen dinsdag bij ons in de klas geweest en hebben ons best een hele moeilijke opdracht gegeven. Vakantiepiet is namelijk ál zijn vakantiespullen over álle landen kwijtgeraakt en heeft onze hulp nodig om alles weer terug te vinden. Iedere groep heeft een 'land' toegewezen gekregen, waarover ze informatie moeten verzamelen. Voor de Zebra's is dit de USA (voor de kinderen: Amerika). Vanaf maandag gaan we zoveel mogelijk spulletjes verzamelen die met Amerika te maken hebben, denk aan foto's (die mogen ook van internet komen), voorwerpen die daar vandaan komen, vlag, eten, enzovoorts. Wilt u thuis eens snuffelen of er ergens in huis iets is, dat te maken heeft met dit land en meenemen naar school? We kunnen de spulletjes dan verzamelen op onze thematafel! En even voor de duidelijkheid: Vakantiepiet mag deze spulletjes natuurlijk níet mee naar Spanje nemen. Die gaan weer lekker met de Zebra's mee terug naar huis!

Dan iets over onze beloning: we hebben deze periode weer 10 kralen verdiend met onze nieuwe doel (vinger opsteken in de kring als je iets wilt vertellen)! Dat is knap gedaan:) Als beloning hebben de Zebra's uitgezocht dat ze een dag als zwarte piet of sinterklaas naar school mogen komen. We gaan dat op vrijdag 2 december doen. Alle Zebra's mogen die dag dus óf Zwarte Piet-kleren óf Sinterklaaskleren aan (als ze willen natuurlijk). Dat wordt een gezellige boel!

17 nov 2016 - Rekenpracticum: wegen
Preview foto We zijn in de klas volop bezig met wegen: wat weegt zwaar, wat weegt lichter of weegt het evenveel?

 

We maken met kleerhangers en plastic zakjes zelf een weegschaal en wegen allerlei verschillende voorwerpen. We kunnen zelf voelen wat zwaar of licht weegt. 

 

Hier een paar leuke foto's met het resultaat:

 

 

 

 


14 nov 2016 - Thema herfst
Preview foto We hebben het thema herfst alweer afgesloten. Dat was kort maar krachtig deze keer. In het fotoalbum kun je foto's bekijken van het koken én de boswandeling!

02 nov 2016 - Herfstwandeling
Hallo ouders van de Zebra's,

Op vrij korte termijn hoop ik een herfstwandeling te kunnen organiseren voor vrijdag 11 november a.s. In totaal hebben we auto's nodig voor 21 leerlingen. De herfstwandeling gaan we maken in Surea, waarbij we parkeren bij de Seterse Hoeve. We kunnen meteen vertrekken als we op school zijn om 08.30 uur. Afhankelijk van het weer en de 'zin' en het humeur van de kinderen, kunnen we kijken hoe lang we het in het bos volhouden. We moeten in ieder geval zorgen dat we uiterlijk om 12.00 uur weer terug zijn op school.

Heeft u zin en tijd om mee te gaan, laat het me dan zo spoedig mogelijk weten!

Met vriendelijke groet,
Juf Esther

10 okt 2016 - Kunst- en techniekproject 'Kantel' 2016
Hallo ouders van de Zebra's,

Vanaf morgen start onze groep 'oudste kleuters uit groep 2' met het kunst- en techniekproject 'Kantel' waarvoor wij speciaal zijn uitgekozen! Dit project wordt verzorgd door het Stedelijk Museum in 's-Hertogenbosch. In groepjes wordt er tijdens een aantal technieklessen bij juf Monique aan de volgende opdracht gewerkt:

Zie jij alles door een roze bril of kijk je soms met scheve ogen? Durf je alles op zijn kop te zetten? Kun je iets heel moeilijks veel gemakkelijker maken? Kantel iets slechts naar iets goeds, iets lelijks naar iets moois. Bekijk de wereld om je heen van een andere kant en geef er een draai aan. Kun je een helse aarde hemels maken? Verjaag de schaduw, dempt het licht, kantel de tijd en zet hem in beweging.

Leerling van groep gaan aan de slag met kunst en techniek en werken aan een ontwerp- en maakopdracht:

Verzin en maak een slim object waarmee je de blik op de wereld kunt kantelen. Maak een eigen caleidoscopische kantelaar, anderskijker, tijdverdrijver of.....

Een echte jury zal onze werkstukken beoordelen en wie weet zijn ze dan ook echt te zien in het museum!

Op dinsdag 11 oktober zal een museumdocent ons komen vertellen over het onderwerp én de opdracht. Ook voor de jongste kleuters uit groep 1 zal dit een leuke activiteit worden. We zijn benieuwd en houden jullie op de hoogte!

29 sep 2016 - We hebben de beker gewonnen!
Donderdag kregen wij het geweldige bericht dat we de beker gewonnen voor de beste groep tijdens de 'Op voeten en fietsen actie'. Veel Zebra's kwamen in de week van de actie te voet en met de fiets! Dat is superknap! Ook van de papa's en mama's natuurlijk! 

 

 


22 sep 2016 - Het kleine Nachtorkest
Preview foto Deze weken worden onze kleutergroepen bezocht door de philharmonie zuidnederland. Zij vertellen ons met instrumenten een verhaal over een muis en een kat. Via digibordlessen en introductielessen leren we over het orkest, instrumenten, en musici. We mogen zelf ook instrumenten uitproberen en er natuurlijk naar luisteren. Op woensdag 28 september sluiten we af met een orkest over de muis! Bij deze een aantal foto's van de workshop die werd verzorgd door een echte violiste! Voor meer foto's: zie het fotoalbum!

16 sep 2016 - Het schooljaar is weer begonnen!
Preview foto Het schooljaar is weer begonnen! We zijn inmiddels alweer twee weekjes aan de gang. We hebben een groep van 19 leerlingen, waaronder 4 nieuwe leerlingen die pas vier jaar zijn geworden. We hebben de afgelopen weken heerlijk van het weer genoten en nog lekker buiten met water gespeeld! In de fotomap kun je wat foto's zien van ons buitenspel!

08 jul 2016 - Verjaardag van de juffen in het Wandelbos!
Vrijdag 15 juli gaan we met de Zebra's naar het Wandelbos! We doen dit om onze verjaardag te vieren én tegelijkertijd ook al meteen het afscheid van het schooljaar én groep 2. Doe de kinderen maar lekker oude kleren aan die vies mogen worden, zodat ze lekker in het zand kunnen spelen en kunnen klimmen en klauteren. We hopen natuurlijk op extra mooi weer!

28 jun 2016 - Kralen-beloning gehaald!
De Zebra's hebben hun kralen-beloning gehaald en mogen op vrijdag 1 juli een ochtend verkleed naar school komen! Denk net als bij carnaval aan afspraken zoals het thuis laten van zwaarden, revolvers etc!

10 jun 2016 - Spelletjesmiddag
Preview foto Op dinsdagmiddag 31 mei hadden we weer een gezellige spelletjesmiddag met mama's en oma's die ons kwamen helpen. En wat hadden we veel spelletjes! Het was een rustige, gezellige middag met een paar leuke foto's van ons terwijl we aan het spelen zijn. Kijk in het fotoalbum voor nóg meer leuke foto's!

 

 

 


18 mei 2016 - Oefenen met het lezen en maken van plattegronden
Deze week maakten we onze hele klas na op een plattegrond! Met meubeltjes uit de poppenhoek bouwen we eerst onze hele klas na: bankjes, kastjes, stoeltjes en poppetjes. Daarna plaatsten we alles op het platte vlak en kregen we een hele plattegrond. Wat was dat moeilijk! Later konden heel veel kinderen plekjes op de plattegrond zoeken en aanwijzen. Knap hoor:)


11 apr 2016 - Vanaf deze week is juf Jolien vaker in de groep!
Vanaf de week van 11 april is juffrouw Jolien wat vaker in de groep, omdat juf Esther de taak van de IB'er op onze school gaat overnemen tot de zomervakantie. Dat betekent dat juf Esther er nog zal zijn op maandag en dinsdag, en juf Jolien op woensdag, donderdag en vrijdag!

31 mrt 2016 - Lente in de klas!
Zoals jullie misschien al hebben kunnen zien: de lente is in de klas gekomen! We hebben inmiddels ons moestuintje compleet, dus laat alles maar lekker groen worden. Ook hebben we dit jaar kikkervisjes in de klas, zodat we goed kunnen zien hoe kikkertjes groeien. Komen jullie ook eens naar onze kikkervisjes kijken?

 

 

 


31 mrt 2016 - Naar het MEK op vrijdag 8 april
Preview foto We zijn volop bezig met het thema 'LENTE'. Wat is er leuker in de lente om naar al het pasgeboren spul te kijken op een mooie kinderboerderij! Om die reden gaan we vrijdag 8 april (bij goed weer!) naar het MEK in Oosterhout om alle pasgeboren kleintjes te bewonderen, te bekijken én te aaien. Er zijn inmiddels voldoende ouders die zich hebben opgegeven om te rijden:

 

Patricia - 3 kinderen
Mireille - 3 kinderen
Saskia - 4 kinderen
Dennis - 5 kinderen
Ayse - 3 kinderen
Mary - 3 kinderen
Ankie - 4 kinderen
 
Dit bezoek aan de kinderboerderij zal in plaats van de spelletjesochtend zijn. Later volgen er nog een paar leuke foto's natuurlijk!

03 jan 2016 - Foto van een klok thuis
Hallo ouders van de Zebra's,

Direct na de vakantie beginnen we met een thema over 'Tijd'. We zullen dit doen aan de hand van het thema 'Nippertje'. Ik wil jullie hierbij graag vragen om een foto te maken van een klok die thuis hangt/staat. Dat kan zijn in de slaapkamer van uw kind, in de keuken of de woonkamer. Ik zou deze foto graag van u ontvangen. Dat kan zijn uitgeprint (dat is voor mij het handigst!) óf via de mail, zodat ik deze zelf op school kan uitprinten. Deze foto hebben de kinderen deze week nodig voor een taak op hun weektaak. 

Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan hoor ik het graag!


Cabanaz Wandklok 30 cm – Wit

06 dec 2015 - Sint op bezoek én pepernoten bakken!
Wat was het gezellig met Sint op school! Sint kwam 's morgens aan op de speelzaal in een mooi eendje nadat we eerst samen een paar mooie liedjes hebben gezongen. De Pieten brachten een grote goocheldoos mee, want goochelpiet was zijn goochelkunst kwijt. Nou, dat bleek later geen probleem, want ze konden een grote doos laten vliegen! En daar bleek laten goochelpiet nog in te zitten ook! Natuurlijk kregen we van die lieve Sint ook nog een paar mooie cadeautjes. Wat een gezellige dag! Voor alle foto's: kijk in de map 'Sinterklaas'

  

 De dag daarna kwamen er mama's en een papa helpen om met ons pepernoten te bakken. Wat was dat leuk en vooral lekker zeg! We hebben zelf alles gewogen en natuurlijk zelf pepernootjes gerold. Dat was smullen. Alle mama's en papa bedankt voor het helpen! Voor alle foto's: kijk in de map 'pepernoten bakken'.

 

 


19 nov 2015 - Pepernoten bakken: hulp gevraagd!
 

Hoi ouders van de zebra's,

Sinterklaas is weer in het land en daarom zouden we graag in week 49 (over 1,5 week) met de kinderen pepernoten bakken. Dit het liefst in kleine groepjes.
We zijn daarvoor op zoek naar een aantal ouders die willen helpen om het deeg te maken met de kinderen en de pepernoten te rollen, maar ook naar ouders die de pepernoten thuis kunnen/willen afbakken. 

 

Graag horen we of jullie kunnen helpen en waarmee (maken of bakken). Geef daarbij ook even aan welke dag het beste uitkomt, zodat we kunnen gaan kijken wanneer de meeste aanmeldingen hebben en we dus gezellig aan de slag kunnen.

Alvast hartelijk dank namens de zebra's.

Groetjes van Carla (moeder Fiene) en Lotte (moeder Mathijs)
Klassenouders

 


08 nov 2015 - Appelflappenactie
Er waren ook een paar Zebra's die mee hebben geholpen bij het verkopen van de appelflappen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


02 nov 2015 - Spelletjesmiddag maandag 2 november 2015
Wat was het een gezellige middag! Een opa, twee oma's en drie mama's kwamen ons helpen en er waren héél veel spelletjes! We hebben een uur lang heel fanatiek gespeeld. Bedankt voor alle hulp iedereen! Voor alle foto's zie het fotoalbum

 

 


01 nov 2015 - Op bezoek bij het Vlindertje
Op donderdag 22 oktober mochten we op bezoek komen bij het Vlindertje. We hebben daar 'opgetreden' en ons mooie lied 'De Klusjesman' laten horen. Daarna hebben de Vlindertjes ons een mooi experiment laten zien om gekleurde regen te maken met scheerschuim. Natuurlijk mochten we er daarna ook nog even onze neus mee versieren. Mooi he? Kijk voor alle andere foto's bij het fotoalbum!

 

 

 

 


21 okt 2015 - Spelletjesmiddag 2 november
Op maandagmiddag 2 november valt onze eerste spelletjesmiddag van dit schooljaar. Dit zal plaatsvinden van 13.30 uur tot 14.30 uur. Er zijn genoeg ouders en ook opa's en oma's die zich opgegeven om te komen helpen. Erg fijn! Vergeten jullie de kinderen geen spelletjes mee te geven?


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u uw kind een leuk spelletje meegeven die dag, zodat we genoeg keuze hebben uit het aantal spelletjes dat we kunnen spelen?

 

 

Inmiddels hebben vier ouders/oma's zich opgegeven:

1. Oma van Linde

2. Mama van Kjell

3. Mama van Sarah

4. Oma van Sophie

5. Opa  van Jayden

6. Mama van Fiene

 

 

 

 


15 okt 2015 - Herfstwandeling vrijdag 23 oktober
 

Hallo ouders van de Zebra's,

Bij deze wil ik jullie laten weten dat we genoeg aanmeldingen hebben voor de herfstwandeling en dat deze door kan gaan a.s. vrijdag! Geef uw kind kleren en schoenen aan die vies mogen worden. Geef ook gewoon een fruittas mee, dan 'picknicken' we in het bos. Hieronder staat welke ouders zich hebben opgegeven om te rijden a.s. vrijdag. Ik heb meer aanmeldingen gekregen dan nodig is zelfs, dus als uw naam er niet bij staat, is het niet nodig om mee te rijden. Dat mag natuurlijk wél als u het gewoon gezellig vindt:) We zorgen ervoor dat we gewoon rond de normale tijd weer op school zijn, zodat de kinderen meteen aan de vakantie kunnen beginnen!

 

Mocht het té slecht weer zijn, dan besluiten we op de ochtend zelf of de herfstwandeling wel/niet door kan gaan.

 

 

Ouders die zich hebben opgegeven zijn:

 

Mama Melis: 3 kinderen

Mama Famke: 4 kinderen

Mama Mathijs: 3 kinderen

Papa Jayden: 3 kinderen

Patricia: 4 kinderen (twee autostoeltjes)

Mama Liz: 2 kinderen

Mama Juul: 3 kinderen

Juf Esther: 2 kinderen (reserve)

 

 

 

 


29 sep 2015 - Project: in de werkplaats
Vanaf maandag 28 september zijn we begonnen met een nieuw project: in de werkplaats. Dit project sluit aan bij het thema van de kinderboekenweek dit jaar: Raar maar waar. Dit thema gaat over natuur en techniek. Centraal tijdens dit project staan de prentenboeken:  'Kasper de Timmerman' en 'Kasper en Flip in de werkplaats'

 

Aan de orde komen o.a.: de werkplaats, veel gereedschap, timmeren, zagen, bouwen en veel meetwerk!

 

Tijdens de afsluiting van het project op donderdag 22 oktober van 18.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de klas kijken wat we zoal gedaan hebben. U komt toch ook even langs? Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen in alle andere groepen, want alle kinderen hebben hun eigen project!