Groep 5A

Alvast welkom op de website van groep 5A 2017-2018

 

 

In onze groep 5 zitten 31 kinderen. 

 

Op deze site kun je regelmatig foto's en informatie vinden over onze groep.

 

Juf Sylvia is er op maandag en dinsdag.

Juf Jirsca is er op woensdag, donderdag en vrijdag.

Heb je een vraag of opmerking dan kun je mailen naar:

sylviabertens@jozefrijen.nl

jirscamantel@jozefrijen.nl

 

 

Op maandag hebben we extra hulp van juf Hilde.

Op donderdag helpt juf Joke kinderen uit onze klas.

 

Op donderdag hebben we gym van juf Floor.

Op vrijdag geeft juf Jirsca de gymles.

 

 

BERICHTEN

25 mei 2018 - Sportdag
We hebben een hele leuke dag gehad bij de sportdag! Nu heb ik (Jirsca) hele leuke foto's gemaakt en ontvangen, maar met de nieuwe wetgeving ga ik niet zomaar foto's op de groepspagina zetten! Ik wacht de toestemmingsformulieren even af en dan kijk ik later welke foto's op de site kunnen :). 

03 apr 2018 - Spreekbeurten
De spreekbeurten zijn begonenn in groep 5a. Heel dapper beet Hayleigh de spits af en sindsdien hebben we nog meer mooie en interessante verhalen mogen horen! Heel erg leuk om te zien wat elk kind heeft voorbereid en voor hen een mooie gelegenheid om voor de klas te leren spreken. De leerlingen krijgen geen punt, wel tops en tips. Het doel is om plezier te beleven aan en ervaring op te doen met het spreken voor de klas. Het is al spannend genoeg en we zijn daarom trots op iedereen.

 


21 mrt 2018 - Tafeldiploma
Een aantal kinderen zijn al erg goed bezig met het halen van de tafels. Voor sommige kinderen is het nog geen lastig of nog geen prioriteit. Tafels zijn erg belangrijk, omdat het de basis is om vlot te kunnen rekenen, deelsommen en sommen als 7 x 14 en 8 x 90 te kunnen uitrekenen. Die laatste twee sommen hebben we in groep 5 al behandeld!

 

Om inzichtelijk te maken wat het doel is en waar elke leerling staat ten op zichte van het doel, heeft elk kind een raketje geknutseld. Elke keer als ze een tafel hebben gehaald, mogen ze een ster omhoog vliegen! Het einddoel is om alle sommen van de tafels van 1 t/m 10 vlot en correct door elkaar uit te kunnen rekenen. Dan kan de leerling een tafeldiploma halen!

 

 

Leuke rekentips:

www.tafelsoefenen.nl

http://www.rekenspelletjes.nl/allerekenspelletjes.php


16 mrt 2018 - Spel Gyan en Dudley
In de verrijkingsklas hebben Gyan en Dudley geleerd hoe ze zelf een spel moeten maken. In de klas hebben ze hier een presentatie over gegeven. Thuis is het spel te spelen via:

 

http://gamestudio.hetklokhuis.nl/gamepodium/allegames?order=3&search=profgame&searchtype=title 

 

Ook kunt u via deze website vinden hoe kinderen thuis zelf een game kunnen maken! Veel speelplezier. 


07 feb 2018 - Leuk leren
Leuk leren voor de geschiedenistoets! Per groepje hebben de kinderen opgeschreven wat voor feitjes ze wisten n.a.v. het leren voor thema 2. Allerlei leuke en interessante feitjes kwamen op tafel. Sommige kinderen vertelden enthousiast dat ze zoveel wisten omdat ze b.v. met opa leerden. Vervolgens hing de juf 4 groepen op. De kaartjes moest bij de goede categorie geplaatst worden. Tot slot bespraken we na wat er bij elke groep hing. Conclusie; Als klas samen weten we heel veel en zijn we goed voorbereid voor de toets! 

 


01 feb 2018 - Meester Koen
Sinds twee weken is meester Koen onze nieuwe meester! U kunt meester Koen ook bereiken op

koenverdaas@jozefrijen.nl 

 

Meester Koen heeft gelijk al iets leuks geïntroduceerd in groep 5A;

 

Afbeeldingsresultaat voor classdojo

Elke dag strijden we voor punten, als klas hebben we in een paar dagen al 1000 punten behaald! Daar hoort natuurlijk een leuke beloning bij. 


10 jan 2018 - Goed gestart!
De beste wensen voor 2018!

 

Groep 5A is weer lekker gestart. We hebben in 2018 dan ook veel om naar uit te kijken. Tafeldiploma's die gehaald gaan worden, spreekbeurten (informatie volgt nog) en elke dag een schooldag waarbij we weer wat slimmer kunnen worden!

 

Daarnaast oefenen we middels spelletjes en Leefstijl ook om samen een gezellige klas te zijn. 

 

We kijken ook uit naar de excursie op vrijdag 9 februari, alleen hebben we wel echt ouders of grootouders nodig die willen rijden en begeleiden!? Nog niet opgegeven? Graag snel een mailtje naar juf Jirsca!